İncir çekirdeği yağı faydaları nelerdir?

incir meyvesinden üretilen bir yağ çeşididir. Her yıl incir mevsimi başladığında toplanan ilk mahsul incir çekirdeklerinden bu yağ elde edilir. Birçok insan incir çekirdeği yağını günlük bakım rutininde ve gıda olarak tüketmektedir. Birçok kullanım yöntemi ve faydası olan Yağ oldukça uygun fiyatlarla ulaşılabilir. Hücre yenilenmesine katkı sağlamasıdır. Bu nedenle birçok kozmetik ürününde bu yağ kullanılmaktadır. Üstelik içerdiği antioksidan miktarının fazla olması gıda olarak tüketildiğinde kişilerin bağışıklık sistemini de geliştirmektedir. Hastalıkların geçirilmesinde de birçok yöntemde incir çekirdeği yağı kullanımı yaygınlaşmıştır.İncir çekirdeği yağı

İncir çekirdeği yağı faydaları nelerdir?

İncir çekirdeklerinden elde edilen yağ birçok faydaya sahiptir. Bilinen en faydalı yanı cilt bakımında tüm cilt tiplerine uygun olmasıdır.  Cilde olan faydaları şu şekilde sıralanabilir;
  • Hücre yenilenmesi ne fayda sağlayarak daha sağlıklı bir cilt görünümü elde edilir.
  • bu yağ ile kullanılan kozmetik nemlendiriciler cildin canlanmasına ve sıkılaşmasına katkı sağlar.
  • Günlük cilt bakım rutini de kullanılan yağ cildi sıkılaştırırken yaşlanmayı da engeller.
  • Özellikle kış aylarında önemini kaybeden ciltler için tam  bir nem deposudur.
  • İncir çekirdeği yağı kullanılan şampuanların saçlıları güçlendirdiği bilinmektedir.
  •  çoğu şifalı karışımlarda kullanılarak bağışıklığı güçlendirir ve hastalıklardan korur.
  • Ağrı kesici özelliği nedeniyle migren ağrılarına iyi geldiği de bilinmektedir.

nasıl kullanılır?

Kozmetik ürünlerde kullanıldığı gibi gıda ürünlerinde de kullanılabilir. Özellikle bitki çaylarına katılan yağ hazmı kolaylaştırarak bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Cilt yenileme özelliği sayesinde cilt kuruluğunu giderir ve cildin daha genç bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. İçerdiği yüksek potasyumdan dolayım vücuttaki insülin oranını düşürebilir. Yağ içerdiği yüksek antioksidan sayesinde bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olur. İncir meyvesinin bilinen en iyi özelliği de sindirim sistemini hızlandırması ve sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olmasıdır. Bu nedenle üretilen incir çekirdeği yağı bağırsak tedavilerinde doktorlar tarafından önerilen şifalı bir yağ türüdür.

İlginizi Çekebilir

Badem Yağı 'nın Faydaları Nelerdir?

Badem Yağı ‘nın Faydaları Nelerdir?

Badem yağı sağlığa faydalarının yanı sıra, cilt ve saç bakımında çok etkilidir ve yemeklerde bitkisel …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.