28 Eylül 2022 Çarşamba

Isırgan tohumu yağı ne işe yarar?

Isırgan tohumu yağı çok eski çağlardan beri şifa niyetine kullanılan bir yağdır. Isırgan otu yağının birçok faydası bulunmaktadır. Isırgan otunun daha açmadan önce yani tohum halindeyken toplanarak yağının özütlenmesi ile elde edilir. Hem kozmetik sektöründe hem de birçok alternatif tıp yönteminde ısırgan tohumu yağı oldukça fazla kullanılmaktadır. Örneğin bazı kullanımları şu şekilde belirtilebilir;

  • Yemeklere katarak kullanma
  • Kozmetik ürünlerinde kullanılması
  • Bazı ilaçların yapısında bulunması

 

Isırgan tohumu yağı ne işe yarar?

bu yağ birçok işe yaramaktadır. Şu şekilde ne işe yaradığı hakkında bilgi sahibi olabiliriz;

  • Isırgan otu yağı cildin zararlı maddelerden temizlenerek sağlıklı bir yapıya kavuşmasına yardımcı olur.
  • Sedef hastalığı gibi deri rahatsızlıklarında sürülmesi derinin iyileşmesine sebep olur
  • Özellikle cilt kremlerinde kullanıldığında cildi bir parlaklık vermektedir.
  • Isırgan tohumu yağı yemeklerde kullanılarak kan dolaşımının hızlandırılmasına ve c vitamini miktarının artmasına yardımcı olur.

 

Isırgan tohumu yağının faydaları nelerdir?

yağı kullanan birçok insan bunları hem gıda ürünlerinde hem de kozmetik ürünlerinde yardımcı malzeme olarak kullanılmaktadır. Birçok hastalığa ve kusura iyi geldiği bilinen yağ, özellikle böbrek taşı oluşmasını önlemeye yardımcı olur. Isırgan tohumu safra kesesinde bulunan taşların düşürülmesine veya parçalanmasını sağlar. Sayılamayacak kadar çok faydası olan yağı aktarlardan veya marketlerden satın alınması mümkündür. Haftada en az iki kere ciltte kullanıldığı zaman gözle görünür bir şekilde iyileşme ve parlama yarattığı da bilinmektedir.

kullanımı nasıldır?

bu yağ daha önce de belirtildiği gibi bu yağ birçok gıda ürünü olarak kullanılmaktadır. Özellikle ısırgan tohumu yağı çaylara katılarak birçok bağırsak problemini çözebilir. Fidan tohumu yağı kullanımı şu şekilde sıralanabilir:

  • Akşam yatmadan önce bitki çayına birkaç damla damlatarak.
  • Krem şeklinde kullanımı baş ağrısına iyi gelir ve bu nedenle  yağ vazelin ile karıştırılır.
  • Bu yağ ile üretilen şampuanlar saçların daha güçlü olmasını sağlar.
  • Yemeklere birkaç damla damlatarak hem tatlarının güzelleşmesine hem de kan dolaşımının hızlanmasına ve vitamin seviyesinin artmasına yardımcı olur.

İlginizi Çekebilir

Nar Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

Nar Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

İçeriğinde yüksek oranda kuersetin içeren nar bu sayede antioksidanlı besinler arasında yer alır. İnce kabuklara …