Ramazan Bayramı tebriki kriziyle gündeme gelen ve hakkında soruşturma açılan Zorlu Holding’in eski CEO’su Cem Köksal, beraat kararının ardından holdingin yönetim kuruluna üye olarak geri döndü.
TARTIŞMALI SÖZLER TEPKİ ÇEKMİŞTİ
Vestel CEO’su Ergün Güler’in gönderdiği Ramazan tebriğine karşılık, “70 yıldır Ramazan kutlamıyoruz, dinden bağımsız bir duruşumuz var” diyen Cem Köksal, iş dünyasında ve kamuoyunda yoğun eleştirilere maruz kalmıştı.
SORUŞTURMA
VE BERAAT KARARI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Köksal hakkında “inanç ve kanaat özgürlüğünün kullanılmasını engelleme” suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı. Ancak İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi, 9 Mayıs 2025’te verdiği kararla Köksal’ın beraatine hükmetti.
CEO’LUKTAN YÖNETİM KURULUNA
Krizin ardından CEO’luk görevini bırakan Köksal’ın yerine Ömer Yüngül atanmıştı. Beraat sonrası Köksal, yeniden Zorlu Holding yönetim kuruluna üye olarak döndü.