İzmir’in Foça ilçesinde çöp yığınları gündem oldu. CHP’li Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, çevre atıklarının belediye sorumluluğunda olmadığını savunarak, bu yıl çöpleri bilerek toplamadığını itiraf etti.
“ÇÖPÜNÜZLE YAŞAYIN” ÇIKIŞI
Başkan Fıçı, vatandaşlara sert sözlerle seslenerek, “Eğer rahatsız olacağınız bir görüntüyse, oraya atınca onunla yaşayacağınızı bilmelisiniz. Bu yıl sizin çevre atıklarınızı toplamayacağım” dedi.
GEREKÇE: ÇEVRE ATIKLARI
/>
Fıçı, özellikle ağaç dalları ve çeşitli malzemelerden oluşan çevre atıklarının 4-5 kamyonu bulduğunu belirtti. Bu tür atıkların belediye sorumluluğu dışında olduğunu savunan Fıçı, vatandaşların bilinçsiz bırakma alışkanlığını gerekçe gösterdi.
İZMİR’DE ÇÖP DAĞLARI
CHP’li belediyelerin çöp sorunları sık sık gündeme gelirken, İzmir’in çeşitli ilçelerinde oluşan çöp yığınları, şimdi Foça’da da tepkilere yol açtı. Vatandaşlar ise belediyenin görevi yerine getirmediğini savunuyor.