Ağrı’da yumurtaya alerjisi olduğu bilinen üniversite öğrencisi Remziye Horuz, doğum günü için arkadaşlarının aldığı pastayı yedikten sonra rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olayla ilgili pastanede çalışan iki kişi gözaltına alındı.
DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ ACIYLA BİTTİ
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencisi olan 25 yaşındaki Remziye Horuz, Abdurrahim Arvasi Kız Yurdu’nda kalıyordu. Arkadaşları, 2 Aralık’ta Horuz’a doğum günü sürprizi yapmak için il merkezindeki bir pastaneden pasta siparişi verdi.
“YUMURTA İÇERMESİN” DENİLEREK SİPARİŞ VERİLDİ
İddiaya göre pastayı alan iki öğrenci, arkadaşlarının yumurtaya alerjisi olduğunu özellikle belirterek yumurta içermeyen bir pasta talep etti. Ancak pasta tüketildikten kısa süre sonra Horuz fenalaştı.
/>
YOĞUN BAKIMDA YAŞAM MÜCADELESİ VERDİ
Durumun fark edilmesi üzerine Remziye Horuz, Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı ve aynı gece yoğun bakıma alındı. Horuz, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşam mücadelesini kaybetti.
Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, pastanede çalışan Y.A. (41) ve F.Y. (32) gözaltına alındı.
PASTA NUMUNESİ LABORATUVARA GÖNDERİLDİ
Olay günü alınan pasta numunesinin yumurta bileşeni içerip içermediğinin tespiti için İstanbul İl Tarım Müdürlüğü Laboratuvarı’na gönderildi. Analiz sonuçlarının soruşturmanın seyrini belirlemesi bekleniyor.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlhami Gülçin, hayatını kaybeden öğrenci için başsağlığı mesajı yayımladı.







