Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık Demir, İstanbul Beykoz’da 17 yaşındaki Batın Barlasçeki’nin ölümüne, iki kişinin de yaralanmasına neden olan trafik kazasıyla ilgili davada 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak hükmün açıklanması geri bırakıldı. Kınık’ın ayrıca 2 yıl süreyle ehliyetine el konuldu.
NE OLMUŞTU?
Olay, 9 Temmuz’da İstanbul Beykoz Kavacık Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nde meydana geldi. Fatma Zehra Kınık, otomobiliyle Baki Sokak’tan caddeye çıkarken bir motosiklete çarptı. Kazada: motosiklet sürücüsü Yavuz Selim Öztürk yaralandı, arkasında bulunan Batın Barlasçeki, başını beton dubaya çarparak hayatını kaybetti, kontrolden çıkan motosiklet yayalara çarparak Muammer Kızıl’ın da yaralanmasına neden oldu. Gözaltına alınan
sürücü Kınık, ilk aşamada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
SAVCILIK 15 YILA KADAR HAPİS İSTEMİŞTİ
Kazanın ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Kınık hakkında, "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.
CEZA VAR AMA AÇIKLANMADI
Yargı süreci sonunda mahkeme, Fatma Zehra Kınık’ı 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Ancak ceza, "hükmün açıklanmasının geri bırakılması" (HAGB) kapsamında uygulamaya alınmadı. Kınık’ın sabıkasız oluşu ve mahkeme sürecindeki tutumu bu kararın gerekçesi olarak değerlendirildi. Ayrıca 2 yıl boyunca sürücü belgesine el konulmasına karar verildi.