"Delilerin Delisi" isimli sosyal medya hesabı ve YouTube kanalıyla tanınan Muhammed Yakut, Almanya’da tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildikten yalnızca 2 gün sonra hayatını kaybetti. Ölüm nedeni açıklanmasa da, olayla ilgili şüpheler gündemde.
“İKİ GÜN SONRA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPACAĞIM”
Gazeteci İsmail Saymaz, cezaevinden çıktıktan sonra kendisini arayan Yakut’un “İçeride çok sıkıntı çektim, 15-16 kilo verdim. 2 gün sonra önemli açıklamalar yapacağım” dediğini aktardı. Saymaz, Yakut’un ses tonunun yorgun ve bitkin olduğunu da ifade etti.
/>
ÖLÜM SAATİNDEN ÖNCEKİ FOTOĞRAFI ORTAYA ÇIKTI
Yakut’un ölümünden yalnızca birkaç saat önce çekilen bir fotoğrafı da paylaşıldı. Görselde, cezaevinden yeni çıkan Yakut’un oldukça zayıf ve halsiz olduğu gözlendi. Görüntü, suikast ihtimalini yeniden gündeme taşıdı.
SUİKAST ŞÜPHESİ GÜNDEMDE
Gazeteci Yavuz Değirmenci, ölümün “normal bir ölüm gibi görünmediğini” belirterek olayın suikast ihtimaliyle soruşturulması gerektiğini söyledi. Olay Alman makamlarının takibinde olsa da henüz resmi açıklama yapılmadı.