Sağlık alanında bazı düzenlemeler içeren kanun teklifi kapsamında, tıbbi kenevir ürünlerinin yalnızca reçeteyle eczanelerde satılması öngörülüyor. Kenevirin üretim süreci Tarım Bakanlığı, işlenmesi ve satışı ise Sağlık Bakanlığı denetiminde olacak.
MURAT ÜLKER’DEN MEYDAN OKUMA GİBİ ÇIKIŞ
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, bu düzenlemeye karşı çıkarak, “Sanayi ya da ilaç adı altında keneviri meşrulaştırmak çetelere arka kapı açmak demektir” ifadelerini kullandı.
ULUSLARARASI ÖRNEKLERİ GÜNDEME
GETİRDİ
Ülker; Kanada, ABD, Hollanda gibi ülkelerde tıbbi kullanımın zamanla keyif amaçlı yaygınlaştığını belirterek bağımlılık oranlarının arttığına dikkat çekti. “Kontrollü üretim” ifadesinin aldatıcı olduğunu savundu.
“GENÇLERİMİZİN GELECEĞİYLE OYNAMAYIN”
Ülker, “Uyuşturucu kılıf değiştirir ama amacından vazgeçmez. Bu yasa çıkarsa, çocuklarımız sokakta esrarla büyür” diyerek çağrısını net bir şekilde ortaya koydu. Milletvekillerine “Bu sadece bir oylama değil, geleceğe sahip çıkmaktır” mesajını verdi.