Kara Harp Okulu’nun 30 Ağustos 2024 mezuniyet töreninde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan 5 teğmen ihraç edilmişti. Bunlardan biri olan Ebru Eroğlu’nun TSK’ya dönüş talebi Ankara 4. İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.
MAHKEMEYE SUNULAN İTİRAZ
Eroğlu’nun avukatları, törenin ardından başlatılan soruşturmanın siyasi baskılarla yürütüldüğünü belirtti. TRT’nin törenden övgüyle yayın yaptığı ancak sonra görüntüleri sildiği vurgulandı. “Bu bir gelenekti” savunusu ise yetersiz kaldı.
/>
"KARAR BASKIYLA DEĞİŞTİRİLDİ" İDDİASI
Yüksek Disiplin Kurulu’ndaki oylamanın önce lehe çıktığı, ardından baskılarla aleyhe döndüğü öne sürüldü. Avukatlar, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz demek ayrımcılık değil, tarihi bir aidiyettir” diyerek hukuki mücadelenin süreceğini belirtti.
GÖZLER ÜST MAHKEMEDE
Son söz şimdi üst mahkemede. Bu dava sadece Ebru Eroğlu için değil, benzer durumdaki subay adayları için de emsal teşkil edecek.