İslam Memiş, katıldığı bir YouTube programında 2026 yılının ilk yarısını değerlendirerek piyasalardaki son durumun hareketini yorumladı. Kendisini "altın milliyetçisi" olarak tanımlayan Memiş, bu duruşuna rağmen yatırımcıların tek bir varlığa bağımlı kalmaması gerektiğinin altını çizdi. Değişen dünya düzeninde tüm birikimi tek bir ürüne bağlamanın yanlış bir finansal strateji olduğunu belirten uzman isim, riskleri bölmek adına portföy çeşitliliğinin hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

Son Beş Yılın Şampiyonu
Yatırımcılara borsa, döviz ve kripto para piyasalarını göz ardı etmeme tavsiyesinde bulunan ünlü analisti İslam Memiş, her yılın kendine has bir karakteri olduğunu söyledi. Geçtiğimiz 2025 yılını "Gümüş Yılı" olarak adlandırdığını ve gümüşün son beş yılın şampiyonu olduğunu hatırlatan Memiş, içinde bulunulan 2026 yılına ise "Manipülasyon Yılı" adını verdiğini belirtti. Piyasaların teknik analizle açıklanmasının giderek zorlaştığı bu dönemde finans uzmanı uzun vadeli strateji belirleyenlerin, fiyata değil doğrudan miktara odaklananların kazanacağını vurguladı.
Yukarı Yönlü Güçlü Potansiyel
Piyasalarda "yasal soygun" olarak nitelendirdiği sert dalgalanmaların yaşanacağı bir sürece girildiğini ifade eden finans analisti İslam Memiş, liderlerin açıklamaları ve küresel gelişmelerle yön bulan piyasada sık sık al-sat yapanların büyük zarar görebileceğini söyledi.
Değerli metaller arasında bu yıl altının gümüşe kıyasla daha fazla öne çıkacağını öngören Memiş, kağıt paralar arasında ise euro, Çin yuanı ve Rus rublesinin dikkat çekici performanslar sergileyebileceğini aktardı. Borsa tarafında yukarı yönlü güçlü bir potansiyel gördüğünü ekleyen ünlü analist, küresel emtia savaşları nedeniyle yaşanabilecek ani iniş çıkışlara karşı yatırımcıların her an hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.

Sepet Mantığı Devreye Alınmalı
Türkiye'deki en büyük eksikliklerden birinin finansal okuryazarlık düzeyi olduğunu söyleyen İslam Memiş, alınan bir varlığın sürekli yükselmesinin beklenmesinin büyük bir yanılgı olduğunu ifade etti. Yatırımda "maliyet ortalaması" mantığının devreye girmesi gerektiğini belirten uzman, "Bir ürün düştüğünde alabilecek kadar nakdiniz, yükseldiğinde satabilecek kadar malınız olmalıdır. Bunun yolu da sepet yapmaktan geçer" sözleriyle temel kuralı hatırlattı.
Kendisinin her zaman fiziki piyasayı ve nakdi elinde görmeyi tercih ettiğini belirten finans analisti İslam Memiş, bankalar ile Kapalıçarşı arasındaki fiyat makası farklarının iyi takip edilmesi durumunda düğün yapacaklar veya altın borcu olanlar için ciddi alım fırsatları doğabileceğini belirtti. Piyasadaki fiyat farklılıklarının yatırımcılar için bir avantaja dönüşebileceğini vurgulayan Memiş, doğru zamanda doğru piyasadan alım yapmanın önemine dikkat çekti.







