Sabancı Holding’in (SAHOL), CarrefourSA (CRFSA) mağazalarını devretmek üzere A101 ve Anpagross ile görüşmelere başladığı öne sürüldü. Merger Market’in haberine göre, görüşmeler CarrefourSA’nın tüm yapısını kapsamazken, mini market formatındaki mağazaların bu sürecin dışında tutulduğu ifade edildi.
MAĞAZALAR İKİYE BÖLÜNÜYOR
İddialara göre satış planı kapsamında CarrefourSA’nın hipermarketlerinin Anpagross’a, süpermarketlerinin ise A101’e devredilmesi gündemde. Bu yapılandırmanın, her iki grubun mevcut iş modellerine daha uygun bir dağılım oluşturmayı hedeflediği belirtiliyor.
EKİM AYINDA DA GÜNDEME GELMİŞTİ
Sabancı Holding’in CarrefourSA ile birlikte Teknosa’dan çıkmayı değerlendirdiği iddiaları
ilk kez ekim ayında gündeme gelmişti. Düşük net kâr marjı ve özkaynak kârlılığı gerekçesiyle perakende tarafında stratejik bir yeniden yapılanmanın masada olduğu konuşulmuştu.
HABER HİSSELERİ HAREKETLENDİRDİ
Satış iddiasının ardından piyasalar da hızlı tepki verdi. CarrefourSA hisseleri gün içinde yüzde 9’un üzerinde yükseliş kaydederken, saat 10.47 itibarıyla yüzde 8,18 artışla 131 TL seviyesinde işlem gördü. Aynı dakikalarda Sabancı Holding hisseleri de yüzde 2,37 artışla 86,45 TL’den fiyatlandı.
RESMİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Taraflardan henüz resmi bir açıklama gelmezken, perakende sektöründe dengeleri değiştirebilecek bu olası satışın, önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.







