Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yeni yönetmeliğiyle ehliyet sınavlarında "sabit parkur" dönemi sona eriyor. Kademeli olarak "serbest güzergâh" sistemine geçileceğini belirten Sürücü Kursu Yetkilisi Salih Er, yaklaşık 1 saat sürecek yeni direksiyon sınavlarının trafikte çok daha profesyonel sürücüler yetiştireceğini vurguladı.
Direksiyon Sınavında Serbest Güzergah
Yeni sınav yönetmeliğine dair değerlendirmelerde bulunan Er, şunları söyledi; “Direksiyon sınav güzergahı tamamıyla değişiyor. Açıkçası bu kararın devrim niteliğinde olduğunu düşünüyorum. Çünkü daha önceki sınav sisteminde belirli bir güzergah üzerinden hareket ediliyordu. Getirilen serbest güzergah sınav sistemi ile aday sürücüler şehirde, ilde ve ilçede normal akan trafikte sınava başlayacak.”
Gerçek Alanların Arasında Park Sınavı
Yeni sistemde adayların iki duba
arasında park yerine gerçek araçların bulunduğu alanlarda sınav yapılacak. Bu yeni düzenleme hakkında da Er, "Daha öncesinde iki duba arasında park sistemi yapılıyordu. Yeni sistem ile gerçek araçlar arasında aday park etmeye çalışacak. Çevre yolunda da eğitim görecek ve belirli bir azami sürate ulaşılması sağlanacak. Bu sürate ulaştıktan sonra gerekirse alışveriş merkezlerinin otoparklarına kadar giriş çıkış yapması sağlanarak sınavı tamamlayacak" dedi.







