Finans analisti İslam Memiş’ten yatırımcıların yol haritasını şekillendirecek yeni bir piyasa değerlendirmesi geldi. Makroekonomik verilerin gölgesinde yön arayan piyasaları analiz eden Memiş, kritik süreç öncesi yatırımcıları uyardı.
BEKLE - GÖR STRATEJİSİNE AYNEN DEVAM!
TGRT Haber'in canlı yayınına konuk olan ünlü analist Memiş, faiz cephesine dair görüşlerini açıkladı. Memiş, önümüzdeki toplantıda faizlerde bir değişiklik beklemediğini aktardı.

Küresel para politikalarındaki son eğilimleri yorumlayan İslam Memiş, Merkez Bankası’nın yol haritasına ilişkin öngörülerini paylaştı. Hem yurt içinde hem de küresel cephede faiz artırım döngülerinin yerini temkinli bir duruşa bıraktığını belirten Memiş, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başta olmak üzere, ABD Merkez Bankası ve diğer birçok büyük merkez bankası önümüzdeki süreçte 'bekle-gör' stratejisini sürdürür. Yakın vadede faiz oranlarında herhangi bir değişiklik yaşanmasını beklemiyorum" şeklinde konuştu.
YUKARI YÖNLÜ DALGALANMA YAŞANACAK
Gelecek döneme ilişkin fiyatlama beklentilerini paylaşan İslam Memiş, yıllık enflasyonun kısa vadede hafif bir yukarı yönlü dalgalanma yaşayabileceğini, ancak bu geçici hareketin ardından ana düşüş trendinin korunacağını belirtti. Enflasyonda zirve ve
ardından gelecek iniş patikasına dair net rakamlar veren Memiş, "Önümüzdeki ay enflasyon rakamlarını yıllık bazda yüzde 32,95 - yüzde 32,98 seviyesine getirirler. Grafik o bandı gördükten sonra, aşağı yönlü düşüş trendinin yeniden hız kazandığına şahit oluruz" dedi.

PETROL FİYATLARINDA KADEMELİ BİR GERİ ÇEKİLME
Küresel enerji piyasalarına ve akaryakıt fiyatlarına dair öngörülerini paylaşan İslam Memiş, petrol fiyatlarında ciddi bir gerileme beklediğini ve bu düşüşün yurt içinde enflasyonla mücadeleye doğrudan nefes aldıracağını belirtti.
Uluslararası diplomasi trafiğine dikkat çeken Memiş, "Bugün yarın yeniden İran-Amerika arasında bir anlaşma haberi gelebilir. Bu gelişmeyle birlikte petrol fiyatlarında önce 88 dolar, ardından 83 dolar ve devamında Haziran ayı içinde 80 dolar seviyesine kadar kademeli bir geri çekilme göreceğiz" dedi.
YATIRIMCILARA HAYATİ UYARILAR
Önümüzdeki süreçte hem küresel dinamiklerin hem de iç siyaset arenasındaki gelişmelerin çok sıkı bir şekilde analiz edilmesi gerektiğini vurgulayan ünlü analist, kritik viraj öncesinde yatırımcılara hayati uyarılarda bulundu. Piyasaların sadece verilere değil, diplomatik hamlelere de duyarlı bir döneme girdiğini belirten Memiş, portföy yönetiminde temkinli olunması gerektiğinin altını çizdi.







