Ara tatillerin kaldırılması gündemde yer alıyor. Veliler, çocuklarının kısa tatillerden sonra okula yeniden adapte olmaması, eğitim-öğretim ortamına ve derslere ısınamadığından şikayet ediyor. Bu şikayetlerde bakanlık tarafından ciddi bir şekilde inceleniyor. Bir süredir gündemde olan ara tatillerin kaldırılmasına dair yeni gelişmeler yaşandı. İşte ara tatillere dair son gelişmeler...
ARA TATİL KALDIRILDI MI 2026?
Ara tatil uygulaması henüz resmi olarak kaldırılmadı. Şu anlık Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuda vermiş olduğu resmi bir karar bulunmuyor. Ancak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Mayıs 2026'da yaptığı son açıklamalara göre, uygulamanın kaldırılarak yepyeni bir modele geçilmesi güçlü bir şekilde gündemde.
Ara tatil düzenlemesine dair en güncel bilgiler şu şekilde: Bakan Yusuf Tekin'in verdiği bilgilere göre, 2026-2027 eğitim-öğretim yılından itibaren devreye alınması planlanan yeni modelin detayları oldukça netleşti. Yıl içindeki bölünmüş ara tatillerin kaldırılarak, bu dinlenme sürelerinin yaz tatiline dahil edilmesi öngörülüyor.
Yeni modele göre okulların Eylül ayında daha geç açılması ve Haziran ayında daha erken kapanması planlanıyor. Böylece öğrencilere daha uzun ve kesintisiz bir yaz tatili imkanı sunulacak.
Eğitim Süresinde Kayıp Yaşanmayacak!
Yapılacak bu takvim değişikliği toplam eğitim süresini kısaltmayacak; MEB'in zorunlu eğitim süresi korunarak yalnızca tatillerin yıl içindeki dağılımı yeniden şekillenecek. Bakanlık, bu değişikliği tasarlarken hem öğrencilerin hem de velilerin yaşadığı bazı pratik zorlukları dikkate aldı.
O sorunların başında, öğrencilerin kısa tatillerden sonra okula yeniden adapte olması, eğitim-öğretim ortamına ve derslere ısınması ciddi vakit kayıpların yaşanması var. Ayrıca çalışan anne ve babaların, çocukların okula gitmediği bu bir haftalık boşluklarda yaşadığı planlama ve bakım sıkıntıları da kararda etkili olan önemli bir faktör.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI AÇIKLAMA YAPTI!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ara tatiller hakkında açıklamada bulundu. Tekin'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"Ara tatilleri kaldırdığımızda çocuklarımızın eğitim öğretim hayatı iki hafta uzamayacak. Eylül ayındaki başlangıcı biraz daha geç, haziran ayındakini biraz daha erkene almış olacağız ve böylece öğrencilerimiz daha uzun tatil yapmış olacaklar"
Okul saldırılarını da değerlendiren Tekin, "Adı ne olursa olsun, okul polisi veya başka bir isim. Eğer bir polis olacaksa bu polisin formasyonu itibarıyla bu konularda eğitilmiş kişilerden seçilmesi ve farklı bir kadro ihdas edilmesini savunuyoruz" dedi.
Yorum Yap







