İstanbul Başakşehir’de, okul kantininde yemek yiyen çok sayıda öğrenci zehirlendi. Öğrenciler çevredeki hastanelere kaldırıldı.
Olay, Başakşehir Güvercintepe Mahallesindeki Hikmet Uluğbay Ortaokulunda yaşandı.
Edinilen ilk bilgilere göre, okul kantininde yiyecek alan öğrenciler, mide bulantısı ve kusma şikayetiyle okul idaresine başvurdu.
İhbar üzerine okula çok sayıda ambulans sevk edildi. İlk müdahalenin ardından öğrenciler çevredeki hastanelere kaldırıldı.
İŞLETMECİLER GÖZALTINDA
Olayla ilgili inceleme başlatan polis ekipleri, okul kantinini işleten karı ve kocayı gözaltına aldı. Kantinin faaliyetlerinin geçici olarak durdurulduğu öğrenildi.
Doğan Başak
adlı veli, "Zehirlenme vakası saat 15.00 sıralarında başlamış. Bize bilgi saat 18.00 sıralarında geldi. Çocukların çoğu yedikleri gıdalardan zehirlendi. Farklı farklı şeylerden çocuklar zehirlenmiş. Çocuklar şu anda yeni yeni kendilerine geliyorlar" dedi.
Çocuğu rahatsızlanan başka bir veli Oğuz Ateş de, "Çiğ köfte yemişler, saat 15.00-15.30 gibi buraya geldik. Doktorumuz bizimle ilgilendi. Gerekli kan testlerini verdik. Daha sonrasında başka çocuklar da gelmeye başladı. Çocuklara sorduğumda döner, köfte gibi şeyler yediklerini söylediler. Kaymakam bey geldi, ona da söyledik, durumu aktardık. O da konuyla ilgilendiğini söylediler. Takip ediyorlar. Konunun takipçisi olacağız" dedi.
Hayati tehlikesi olmayan öğrencilerin tedavilerine devam ediliyor.







