Ankara’da arkadaşına IBAN numarasını verdiği gerekçesiyle hakkında açılan davalar sonucu 16 yıl hapis cezasına çarptırılan 24 yaşındaki İbrahim Doğan, 1,5 yıldır cezaevinde bulunuyor. Hakkında “dolandırıcılık” suçlamasıyla açılan 4 ayrı dosyanın yanı sıra yeni soruşturmaların da devam ettiği öğrenildi. Aile ise Doğan’ın bilinçli bir suç kastı olmadığını savunuyor.
IBAN VERDİ, SANIĞA DÖNÜŞTÜ
Olay, 2022 yılında Ankara’da yaşandı. İddiaya göre Doğan, parkta oturduğu sırada kartı olmadığını söyleyen arkadaşının isteği üzerine hesabına gelen parayı çekerek teslim etti. Bu işlemin birkaç kez tekrarlandığı, daha sonra paraların dolandırıcılık kapsamında elde edildiğinin ortaya çıktığı belirtildi. Soruşturma sonrası Doğan hakkında 4
ayrı dava açıldı.
AİLE: İYİ NİYETİN BEDELİ AĞIR OLDU
Anne Fatma Doğan, oğlunun askerden döndükten sonra böyle bir olayla karşı karşıya kaldığını söyledi. Oğlunun dolandırıcılıktan haberi olmadığını savunan Doğan, mağdurların zararını borçlanarak karşıladıklarını ifade etti. Aile, uzlaşma yolunun kapalı olmasına ve verilen cezanın ağırlığına tepki göstererek dosyanın derinlemesine incelenmesini istedi.
“UZLAŞMA İSTİYORUZ” ÇAĞRISI
Aile, kamuoyuna seslenerek benzer mağduriyetlerin önüne geçilmesi için IBAN paylaşımı konusunda farkındalık oluşturulmasını talep etti. “Bu işin sonu yok, bizim evladımız yandı, başkaları yanmasın” diyen anne Doğan, adalet çağrısını yineledi.







