Sosyal medyada yayımlanan boykot listelerinde adı geçen Sarıyer Kola, kamuoyuna açıklama yaptı. Pepsi ile işbirliği iddialarını reddeden şirket, tamamen yerli ve milli bir marka olduklarını vurguladı.
“YERLİ VE MİLLİYİZ”
Şirket sahibi Oğuz Holding, “5 ayrı üretim tesisimizde tamamen yerli kaynaklarla üretim yapıyor, ülkemizin kalkınmasına katkı sunuyoruz” dedi. Tartışmalara neden olan ödül plaketinin ise 4 yıl öncesine ait olduğu, güncel faaliyetlerle bir ilgisinin bulunmadığı açıklandı.
/>
SOSYAL MEDYADA TEPKİLER
Boykot Dedektifi’nin sahibi Erdem Özveren, Sarıyer Kola’nın Gazze lehine paylaşım yapmadığını ve Pepsi ile işbirliği yaptığını iddia etmişti. Firma ise bu iddiaları kesin bir dille reddetti.
FABRİKALARI TÜRKİYE’DE
Sarıyer İçecek, daha önce de Konya Ereğli, Adana ve Sakarya’daki fabrikalarıyla üretim yaptıklarını ve yabancı ortaklarının olmadığını açıklamıştı. Firma, kamuoyunun hassasiyetini takdirle karşıladıklarını belirtti.