İran BM Temsilciliği, "İran'ın BM Anlaşması'nın 51. maddesindeki meşru müdafaa hakkına dayanan askeri hamlesi, siyonist rejimin Şam'daki diplomatik binalarımıza saldırısına cevaptı. Mesele sonuçlanmıştır diyebiliriz. Ancak, İsrail rejimi bir hata daha yapacak olursa İran'ın cevabı daha sert olacak. Bu, İran ile İsrail rejimi arasında bir çatışmadır, ABD bundan uzak durmalı” açıklamasını yaptı.
İSRAİL'İ KİMLER DESTEKLİYOR?
İran'ın hava saldırısının ardından birçok ülke OHAL ilan ettiğini açıklarken, bazı devletler de İsrail'in yanında olacağını ve yardım edeceğini belirtti. Bunlardan biri Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne oldu. İran'ın İsrail'e yönelik saldırısını şiddetle kınadığını açıklayan Sejourne, İsrail'in güvenliğine olan bağlılığını yineledi.
Etkilenen bir diğer ülke Ürdün ise "Vatandaşlarımız için endişeye neden olacak bir durum yok" açıklamasını yaparak İsrail'in yanında olduğunu belirtti.
İNGİLTERE NET!
İngiltere
Başbakanı Rishi Sunak; ran rejiminin İsrail'e yönelik pervasız saldırısını en güçlü ifadelerle kınıyorum. İran bir kez daha kendi arka bahçesinde kaos tohumları ekmeye niyetli olduğunu göstermiştir. Birleşik Krallık İsrail'in yanı sıra Ürdün ve Irak da dahil tüm bölgesel ortaklarımızın güvenliğini savunmaya devam edecektir. Müttefiklerimizle birlikte durumu istikrara kavuşturmak ve gerilimin daha da tırmanmasını önlemek için çalışıyoruz. Hiç kimse daha fazla kan dökülmesini istemiyor” açıklamasını yayımladı.
BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA
Savaşın başından beri İsrail'i destekleyen Amerika, İran için tepkilerini yeniledi. İsrail'in yanında olan Biden, devletin en üst kademsinde bulunan birçok yetkiliyi toplantıya çağırdı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, "Başkan Biden ulusal güvenlik ekibi tarafından durum hakkında düzenli olarak bilgilendiriliyor. İsrailli yetkililerin yanı sıra diğer ortak ve müttefiklerle de sürekli iletişim halinde" dedi.