İstanbul’da kahve sektöründeki rekabet yeni bir boyuta taşındı. Türkiye’nin önde gelen kahve zincirlerinden Kahve Dünyası’nın bağlı olduğu Altınmarka Grubu, Bebek’te Starbucks’ın faaliyet gösterdiği tarihi yalıyı satın aldı.
STARBUCKS’IN SEMBOL NOKTASIYDI
Starbucks, Türkiye pazarına giriş yaptığı 2003 yılında en dikkat çekici şubelerinden birini Bebek’te açmıştı. Boğaz hattındaki tarihi yapı, yıllar içinde markanın en bilinen lokasyonlarından biri haline geldi.
23 MİLYON DOLARLIK SATIN ALMA
İddiaya göre Altınmarka Grubu, söz konusu tarihi yalıyı yaklaşık 23 milyon dolar karşılığında satın aldı. Böylece Kahve Dünyası’nın bağlı olduğu grup, küresel rakibinin en prestijli
noktalarından birinin mülk sahibi konumuna geldi.
Mevcut kira sözleşmesinin sona ermesini bekleyen yeni yönetim, yıl sonunda Starbucks’ın yalıyı boşaltması için resmi bildirim yaptı. İddiaya göre Starbucks’ın yaptığı yüksek kira ve iş birliği teklifleri de kabul edilmedi.
YALI KAHVE DÜNYASI OLMAYACAK
Dikkat çeken gelişmelerden biri de satın alınan tarihi yapının Kahve Dünyası şubesine dönüştürülmeyecek olması oldu. Şirketin Bebek’teki mevcut mağazasında faaliyet göstermeye devam edeceği öğrenildi.
Tamamen boşaltılacak olan yalının, önümüzdeki süreçte lüks bir gastronomi merkezine dönüştürülmesi planlanıyor. İddiaya göre binanın farklı katlarında çeşitli restoran markaları hizmet verecek.







