Oreo’nun sık sorulan sorulara verdiği cevapları yayınladığı internet sitesinde verdiği cevap şaşırttı. 12 ülkede üretimi, 74 ülkede satışı olan 100 yıllık bisküvi markası Oreo, 2013 Haziran ayında Türkiye’de piyasaya giriş yaptı. Piyasadaki çeşitli kakaolu bisküvi türevlerinden biri olan marka yaptığı aşırı reklam ve özendirme tanıtımları ile dikkat çekiyor. BKZ: Oreo kimin?
Oreo Haram mı?
Adı çeşitli skandallarla zaman zaman anılan marka şimdilerde “helal değiliz” açıklaması ile gündemde. Web sitesinde bulunan sık sorulan sorulara verdiği cevapların yayınlandığı bölümdeki bir cevap Müslüman tüketicileri şaşırttı. Helal olup olmadığıyla ilgili gelen sorular karşısında verdiği cevap “Bisküvilerimizin helal onayı yok” şeklinde. [caption id="attachment_2016" align="alignnone" width="639"] Web sitesinde bulunan açıklama[/caption]Markanın sicili bununla sınırlı da değil.
Daha önce de Connecticut College öğrencileriyle birlikte bir nörobilim profesörü Oreo bisküvileri üzerine bir araştırma yapmışlar. Laboratuvarda sıçanlara vermişler ve kokain bağımlılığı gibi bağımlılıkyaptığını görmüşler. Prof Joseph Schroeder “Çalışmamız yağlı ve şekerli yiyeceklerin beyni bağımlılık yapıcı maddelerle aynı biçimde uyardığını gösterdi. Bu da neden birçok kişinin bu tip yiyeceklerin zararlı olduğunu bile bile yemeye devam ettiklerini de açıklıyor.” şeklinde konuşmuş.
Oreo Nedir? Hangi ülkede üretiliyor?
Oreo , ilk olarak 1912’de Amerika’da üretilmeye başlanan kakaolu kremali bir bisküvidir. Bugün 12 farklı ülkede üretimi yapılıyor ve onlarca ülkede satışta. Mondelez İnternational firmasının bir markası. Söz konusu firma Milka, Jacobs, Cadbury gibi markaların da sahibi. Oreo, Türkiye lansmanını Ocak 2015 yılında yapmıştı.Sevgili arkadaşlar oreo’nun uk sitesinde helal olmadığının söylenmesine, abd ve kanada üretiminin farklı olduğu savunmaları geliyordu. Ben de kendilerine bir dm attım. Gelen cevabı yayalım, hassasiyet sahibi kimse mağdur olmasın inşallah. pic.twitter.com/IE8b9H4tgC
— Erva (@Ervace) July 3, 2018