İstanbul’da liseden mezun olur olmaz iki ağabeyi ve iki kardeşiyle birlikte tekstil fabrikasında işçi olarak çalışmaya başlayan Aytaç Karabulut, hayatında köklü bir değişikliğe imza attı. 5 yıl süren bu süreçte, kardeşleriyle birlikte kendi işlerini kurma kararı alan Karabulut, ailesinin desteğiyle bu adımı attı. Eşlerinin altınlarını ve babalarının arabasını satarak işe koyulan kardeşler, 2006 yılında İstanbul’da bir atölye açarak tekstil sektörüne adım attı.
ANADOLU’DA DEV BİR YATIRIM
Kardeşleriyle birlikte, 2011 yılında Amasya Suluova Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) ilk fabrikalarını kurarak işlerini büyüten Karabulut Kardeşler, kısa sürede büyük bir başarıya imza attı. Suluova OSB’de ikinci fabrikalarını da faaliyete geçiren Karabulut ailesi, bugün yaklaşık 600 kişiye istihdam sağlıyor. Avrupa başta olmak üzere birçok ülkeye ihracat yapan Karabulut, “Bugün İstanbul’da ofisimiz ve Amasya’da iki
fabrikamızla global markalara aylık 200 bin ürün kapasiteli üretim yapıyoruz,” diyerek işlerinin geldiği noktayı vurguladı.
HAYALDİ GERÇEK OLDU
Küçük yaşta işçi olarak başladıkları tekstil sektöründe bugün dev bir markaya dönüşen Karabulut ailesi, Anadolu’da fabrikalar kurarak başarı hikayelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Aytaç Karabulut, “Çalışan arkadaşlarımızın da desteğiyle çok daha büyüyüp hayallerimizi gerçekleştirmeyi ümit ediyoruz,” şeklinde konuşarak geleceğe dair umutlarını dile getirdi.
İŞÇİ OLARAK BAŞLADI, FABRİKATÖR OLDU
Kendini hâlâ bir işçi olarak gördüğünü belirten Karabulut, "Bu, psikolojik bir durum herhalde," dedi. Anadolu’ya açılma kararının spontane bir şekilde geliştiğini ifade eden Karabulut, “Buradaki insanların bakış açısı ve kendini geliştirme istekleri bizi bu noktaya getirdi,” diyerek başarılarının ardındaki temel etkeni açıkladı.